rënia në peshë

nën72022

Diabeti 2. Udhëzimet e reja theksojnë rëndësinë e rënies në peshë

Sipas udhëzimeve të reja të përbashkëta, të nënshkruara nga ekspertët e Shoqatës Evropiane për Studimin e Diabetit (EASD) dhe ekspertët e Shoqatës Amerikane të Diabetit...
transparent

kor242023

Aktiviteti fizik dhe diabeti i tipit 2. Ja, kur duhet zhvilluar gjatë ditës

Aktiviteti i rregullt fizik mund të jetë i dobishëm për pacientët me diabet të tipit 2, edhe pse për përfitime më të mëdha shëndetësore është e rendësishme edhe periudha...
transparent

gus182023

Diabeti 2. Kirurgjia bariatrike, më efektive se terapia e zakonshme

Kontroll më i mirë i glicemisë, përdorim më i pakët i medikamenteve dhe shkallë më e lartë e remisionit të diabetit të tipit 2 (2DM), janë disa nga përfitimet e...
transparent

gus302023

Butirati përmirëson obezitetin pediatrik, nëse i shtohet një diete të shëndetshme

Butirati, një acid yndyror me zinxhir të shkurtër që prodhohet nga flora bakteriale dhe luan rol jetësor në shëndetin e zorrëve, kur i shtohet një diete të shëndetshme...
transparent

sht42023

Parandalimi i sëmundjeve kardiovaskulare te diabetikët. Udhëzimet e reja të ESC-së

Rënia në peshë, ekzaminimet parandaluese dhe ndjekja e një diete mesdhetare duket se janë thelbësore për reduktimin e rrezikut për sëmundjet kardiovaskulare te diabetikët. Edhe...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>