çrregullim të vëmendjes/hiperaktivitetit

mar282023

Hiperaktiviteti te fëmijët, 8% e fëmijëve të prekur. Mjekët psikiatër: 80% e rasteve janë të trashëguara

Shpesh prindërit dhe mësuesit konstatojnë se fëmijët janë shumë të lëvizshëm. Disa fëmijë janë të pavëmendshëm dhe shumë hiperaktivë. Mjekët psikiatër vlerësojnë se ky...
transparent

pri262023

ADHD. Mikrobiota intestinale modifikon rrezikun

Trakti gastrointestinal i njeriut përmban një popullatë të madhe mikroorganizmash, duke përfshirë bakteret, viruset dhe kërpudhat, dhe disbioza në komunitetin mikrobik...
transparent

sht122023

ADHD-ja dhe lidhja shkak-pasojë me çrregullimet e shëndetit mendor

Sipas një studimi të publikuar në “BMJ Mental Health”, çrregullimi i deficitit të vëmendjes dhe hiperaktivitetit (ADHD) është një faktor rreziku i pavarur që ndikon në...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>