Parkinson

qer122014

Mosbesimi tek të tjerët çon në demencë?

Personat me nivel të lartë mosbesimi në lidhje me të tjerët rrezikojnë më shumë të zhvillojnë demencën, të paktën duke gjykuar konkluzionet e një studimi të publikuar tek Neurology.
transparent

qer242014

Parkinsoni: përdorimi long-term i levodopës ende i suksesshëm

Trajtimi fillestar i Parkinsonit me “të vjetrën” levodopa mund të jap rezultate më të mira dhe afatgjata në lidhje me lëvizshmërinë dhe cilësinë e jetës. Kjo rrjedh nga rezultatet e studimit PD Med - më i madhi i kryer deri më tani mbi trajtimin e kësaj sëmundjeje - botuar në revistën Lancet.
transparent

kor112014

Sëmundjet kronike: të eleminohen shkaqet e parandalueshme

Parandalimi i sëmundjeve kronike, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve dhe i invaliditetit, është një prioritet i shëdetësisë amerikane.
transparent

sht22014

Eutanazia: katërfishohen udhëtimet në Zvicër

Zvicra është një destinacion gjithnjë e më popullore për ata persona me një sëmundje të rëndë që ka arritur në një stad të avancuar dhe që nuk lejon një jetë dinjitoze ose të paktën një jetë të cilën të kesh dëshirë ta jetosh, nëse duan të shmangin ndalimin e eutanazisë.
transparent

nën262014

Parkinson, një patch transdermal që mat dridhjet

Për të gjitha ata që vujanë nga parkinsoni, tashmë ka një zgjidhje të re. Shkencëtarët iu vijnë në ndihmë me shpikjen e fundit në këtë fushë. Ata kanë arritur të zhvillojnë një patch hi-tech që mund të bëjë revolucion në jetën e personave të sëmurë me Parkinson.
transparent

kor132016

Psikoza e Sëmundjes së Parkinsonit tashmë me një terapi të re

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar Nuplazid tabletë (pimavanserin) për pacientët me psikozën e Sëmundjes së Parkinsonit. Sipas Institutit amerikan të Shëndetit rreth 50.000 amerikanë çdo vit vuajnë nga sëmundja e Parkinsonit dhe 50% e këtyre pacientëve kanë psikoz
transparent

pri272018

Ja se si, terapia anti TFN, pritet të ndihmojë kundër parkinsonit

Një studim i publikuar në “JAMA Neurology” ka dalë në përfundimin se pacientët me sëmundje inflamatore intestinale janë më të predispozuar për t’u prekur nga sëmundja e parkinsonit dhe se terapia me barna...
transparent

kor132018

Ndotja e ajrit ka rritur vdekshmërinë te shqiptarët. ISHP: Çdo vit vdesin 38 në 100 mijë banorë

Ndotja e ajrit po ndikon në plakjen e parakohshme të shqiptarëve. Vendi ynë vazhdon të jetë disa herë mbi normën mesatare europiane përsa i përket nivelit të ndotjes së ajrit. Ekspertët thonë se nëse krahasohen dy njerëz të...
transparent

nën232018

Parkinsoni dhe apendiksi. Studiuesit thonë se janë të lidhur

Një studim i ri i botuar në “Science Translational Medicine” mbështet idenë se ekziston një lidhje midis pranisë së apendiksit në trup dhe zhvillimit të sëmundjes së Parkinsonit. Patogjeneza e sëmundjes...
transparent

shk182019

Levodopa me inhalim mund të ndihmojë pacientët me parkinson, në periudhat “off”

Medikamenti CVT-301, apo levodopa, në formën e pluhurit për inhalim, mund të përmirësojë rezultatet motorike të pacientëve me sëmundjen e parkinsonit gjatë periudhave “off”, me pak ndodhi serioze negative. Duke parë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>