acide yndyrore

qer182014

Përdorimi i omega-3 dhe omega-6 njëlloj i efektshëm në parandalimet kardiovaskulare

Të dy klasat kryesore të acideve yndyrorë të polisaturuar (si omega-3 ashtu edhe omega-6) lidhen me një reduktim sinjifikativ të riskut koronar; kështu do të binte poshtë hipoteza se raporti omega-6/omega-3 duhet të mbahet i ulët.
transparent

nën122014

Acidet yndyrore të pasaturuara dhe risku kardiovaskular te të rinjtë

Energjia shtesë që japin acidet yndyrore e polisaturuar në krahasim me ato të saturuar redukton lipoproteinat aterogjene. Këtë e pohon David Iggman i Departamentit të Ushqyerjes klinike dhe Metabolizmit në Universitetin Uppsala në Suedi...
transparent

mar52015

Tek të moshuarit një konsumim normal i kripës nuk është i rrezikshëm për shëndetin

Të moshuarve që pëlqejnë ushqimet e kripura me siguri ka për tu pëlqyer një studim i publikuar kohët e fundit tek Jama (internal medicine) nga i cili rrezulton se konsumimi i sodiumit nuk bashkangjitet me një rritje të vdekshmërisë ose të rrezikut për sëmundje kardiovaskulare dhe dështim të zemrës .
transparent

jan252023

Pse njerëzit me mbipeshë janë më të predispozuar për diabet? Shpjegohet defekti i lidhur me proteinat

“Diabeti i tipit 2 (T2D) ka prekur pothuajse 30-40 milionë njerëz vetëm në SHBA, dhe 90-100 milionë të tjerë kanë disa faktorë rreziku që i bëjnë ata të prirur për t'a zhvilluar...
transparent

qer192023

Korrelacioni i mundshëm midis marrjes së omega-3 dhe dislipidemisë. Të dhënat e reja

Marrja e kombinuar e acideve yndyrore omega-3 ul pothuajse në mënyrë lineare trigliceridet dhe kolesterolin jo-HDL, duke ofruar kështu prova që mbështesin teorinë se...
transparent

gus302023

Butirati përmirëson obezitetin pediatrik, nëse i shtohet një diete të shëndetshme

Butirati, një acid yndyror me zinxhir të shkurtër që prodhohet nga flora bakteriale dhe luan rol jetësor në shëndetin e zorrëve, kur i shtohet një diete të shëndetshme...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>