kardiometabolike

pri192021

Covid-19 dhe sëmundjet kardiometabolike. Ndikimet negative afatgjata dhe qasjet e mundshme

Nga pandemia SARS-CoV-2 pritet një stuhi sëmundjesh kronike që do të ndikojnë në shoqëri për dekada të tëra. Dhe, në “krye” të kësaj vale vdekjesh dhe paaftësimesh...
transparent

nën152021

Hipertensioni. Roli i bimëve dhe erëzave te të rriturit me rrezik të lartë kardiometabolik

Në kontekstin e një diete jooptimale të stilit amerikan, shtimi i bimëve dhe erëzave të përziera në doza relativisht të larta, mund të përmirësojë presionin e gjakut në 24 orë, pas katër javësh, krahasuar me doza...
transparent

qer62022

Sëmundjet kronike. Rekomandimet dietike të Shoqatës Amerikane të Zemrës

Në mënyrë që të mos merren më shumë energji, ndërkohë që stili i jetesës është sedentar, gjatë tre dekadave të fundit të jetës, nevojiten të paktën 150 minuta aktivitet fizik mesatar në javë, të përshtatura sipas moshës, nivelit të...
transparent

dhj142022

Çrregullimet e gjumit shtojnë rrezikun për diabet të tipit 2

Sipas një studimi të publikuar në The Science of Diabetes Self-Management and Care, njerëzit që kanë çrregullime të gjumit kanë gjithashtu më shumë mundësi të kenë tregues...
transparent

sht152023

Ëmbëlsuesit artificialë dhe ndikimi i tyre në rritjen e rrezikut kardiovaskular

“Ëmbëlsuesit artificialë nxisin sekretimin e tepërt të insulinës në pankreas, gjë e cila në afat të gjatë favorizon çrregullimet metabolike që çojnë në diabet. Përdorimi i tyre
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>