hospitalizim

nën102022

Covid-19 rrit rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe vdekshmërinë

Sipas një studimi të botuar në revistën Heart, infeksioni Covid-19, veçanërisht në rastet e rënda që kërkojnë hospitalizim, shoqërohet me rritje rrezikut kardiovaskular...
transparent

shk142023

Pas një iktusi në shtatzëni, nevojitet kujdes i vazhdueshëm për pasojat afatgjata

Pësimi i një iktusi gjatë shtatzënisë mund të sjellë pasoja afatgjata shëndetësore, sipas një studimi të publikuar në “Stroke”. “Vlerësohet se një iktus mund të ndodhë në...
transparent

maj112023

Pas pandemisë Covid, sëmundjet kardiake në rritje. INSTAT: Gjatë vitit 2022, shtrimet në spital u rritën me 22%

Pas pandemisë së Covid-19 janë rritur ndjeshëm sëmundjet kardiovaskulare te qytetarët. Shifrat e publikuara nga INSTAT tregojnë se vetëm gjatë vitit 2022 sëmundjet...
transparent

maj232023

Tonsilektomia. Një trajtim efektiv për të rriturit me dhimbje të përsëritura të fytit

Heqja e bajameve te të rriturit që vuajnë nga dhimbje të përsëritura dhe të forta të fytit ofron përfitime klinike dhe ekonomike, sipas një studimi të publikuar në “Lancet”...
transparent

kor122023

Dëmtimi renal akut nuk e përkeqëson rrjedhën e sëmundjes kronike

Një studim i kryer te pacientët e hospitalizuar me sëmundje renale kronike, i publikuar në “Annals of Internal Medicine”, ka zbuluar se dëmtimi renal akut nuk ndikon në...
transparent

sht112023

FANS-at shtojnë rrezikun kardiovaskular në rastet e diabetit të tipit 2

Sipas një studimi të botuar në "Journal of the American College of Cardiology", përdorimi i barnave antiinflamatore jo steroide (FANS) te pacientët me diabet melit të tipit 2...
transparent

sht122023

Trajtimet e fertilitetit dhe rreziku për iktus pas lindjes

Trajtimet e infertilitetit shtojnë rrezikun e hospitalizimit për shkak të iktusit brenda 12 muajve nga lindja, duke filluar që 30 ditë pas kësaj ngjarjeje, sipas një studimi të botuar në...
transparent

sht192023

Duhanpirja në shtatzëni. Cigaret elektronike përkundrejt leukoplasteve të nikotinës

Sipas një studimi të botuar në “NIHR Journals Library”, cigaret elektronike kanë rezultuar të jenë më efektive sesa leukoplastet e nikotinës për gratë shtatzëna që duan të lënë...
transparent

jan152024

Shtrimi në spital për COVID-19 shoqërohet me rreziqe më të mëdha afatgjata, sesa shtrimi në spital për gripin

Sipas një studimi të botuar në Lancet Infectious Diseases, shtrimi në spital për COVID-19 është i lidhur me rreziqe më të larta të vdekjes dhe pasoja shëndetësore negative afat...
transparent

shk22024

Varianti JN.1 i Covid vazhdon të mbizotërojë në Itali. Shërimet ulen me 37%

Bazuar në provat aktuale të disponueshme, JN.1 nuk duket se paraqet rreziqe shtesë për shëndetin publik në krahasim me variantet e tjera që qarkullojnë në të njëjtën kohë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>