Diabet

qer132014

Diabeti tip 2: ja faktorët që e lidhin atë me shtimin në peshë

Kur nis terapia insulinike është e zakonshme të ketë shtim në peshë. Në praktikën klinike të përditshme është e domosdoshme të njihet nëse pacientët që kanë nisur terapitë me insulin, kanë risk për të shtuar peshë.
transparent

qer202014

Gjetja e hiperglicemisë gjatë një infarkti flet për diabet

Sipas një studimi të publikuar rishtazi në Diabetes Care, në pacientët jo-diabetik me infarkt akut të miokardit, hiperglicemia e pranishme në momentin e shtrimit shpesh është e shoqëruar me një diagnozë për diabet e cila shfaqet në gjashtëmujorin pasues.
transparent

qer272014

Pajisjet mjekësore për vetë-monitorimin e glicemisë: kriteret e çertifikimit ISO

Rregullat e reja të tregut europian, tani e tutje do të mundësojnë përdorimin e instrumenteve më të besueshëm për auto-kontrollin e glicemisë, në aspektin e saktësisë dhe përkujdesjes, dhe për këtë arsye më të sigurt për pacientin.
transparent

kor22014

Hipertensioni, ESH: terapia duhet të jetë e personalizuar

Në fushën e sëmundjeve hipertensive udhëzuesit insistojnë në faktin se ka barna që janë zgjedhje e parë dhe e dytë, por nuk mund të themi se ka barna që janë gjithnjë zgjedhje e parë pasi kjo varet nga gjendja shëndetësore e pacientit.
transparent

kor52014

Strategji e re që ruan qelizat-β të pankreasit

Një strategji e re terapeutike për pacientët me diabet tip 1 mundëson ndjekjen e kontrollit metabolik nëpërmjet ruajtjes së funksionimit të qelizave beta të pankreasit, shkatërrimi autoimunë i të cilave lidhet me një çrregullim të përgjigjes imune.
transparent

kor112014

Sëmundjet kronike: të eleminohen shkaqet e parandalueshme

Parandalimi i sëmundjeve kronike, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve dhe i invaliditetit, është një prioritet i shëdetësisë amerikane.
transparent

kor122014

Diabet tip 1: Testohet pankreasi bionik

Pankreasi artificial ( bionic pancreas) nuk është fantashkencë por realitet: zhvilluar nga studiuesit e Boston University dhe e Massachusetts General Hospital, pajisja portative kohët e fundit është përdorur për të rregulluar nivelet e glukozës në gjak në një grup pacientësh me diabet tip 1...
transparent

kor182014

Lagjet pa automjete, bazë për të kundërshtuar obezitetin dhe diabetin

Të jetosh në lagje që favorizojnë të ecurit në këmbë është e dobishme për të humbur peshë dhe për ata që vuajnë nga patologji kronike si diabeti.
transparent

gus52014

Pompat dhe injeksionet multiple në diabetin e tipit 2

Pompa apo injeksione? Sipas një studimi ndërkombëtar mbi sigurinë dhe efektivitetin e pompave në terapinë e diabetit të tipit 2 të sapo publikuar në The Lancet, ato janë një strategji efikase në kontrollin e glicemisë në pacientët që nuk i përgjigjen terapisë me injektime ditore të insulinës.
transparent

gus92014

Diabeti gestacional në SHBA: rritet prevalenca

Në SHBA rreth një grua në dhjetë vuan nga diabeti gestacional, sipas një studimi CDC, Centers for Disease Control and Prevention të publikuar në Preventing Chronic Disease nga i cili rezulton se prevalenca e kësaj patologjie në Amerikën veriore arrin në 9,2%.
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>