pandemi

shk12018

Gripi. Këtë vit, 50-64 vjeçarët, më të rrezikuar se fëmijët

Gripi i këtij viti po i tejkalon numrat e pandemisë së vitit 2009. Sipas lajmeve të fundit që vijnë nga Qendrat e Parandalimit dhe Kontrollit të Sëmundjeve (CDC) në SHBA, aktiviteti virusal ka qenë shumë më i lartë në nëntë javët e fundit dhe, meqenëse...
transparent

shk282020

Coronavirus. Afrohet pandemia. Virologët diskutojnë për hapje të kufijve

Ekspertët diskutojnë me njëri-tjetrin, duke ndarë mendime të ndryshme, por shumë prej tyre janë të bindur që coronavirusi i ri do të hyjë në një fazë pandemike. “Nature e Science” ka intervistuar epidemiologë dhe virologë nga...
transparent

maj182020

Nevojiten rregulla më të thjeshta për mbrojtjen personale dhe pajisjet mjekësore

Një studim i botuar në “Health and Technology” mbështet mundësinë e përdorimit të protokolleve të thjeshtuara bazuar në standardet ekzistuese për aprovimin e pajisjeve mbrojtëse personale, të cilat do të jepnin mundësi për zgjidhjen e...
transparent

maj262020

Sëmundjet inflamatore intestinale dhe Covid-19. Ja, faktorët që shtojnë rrezikun për komplikacione

Në një studim të botuar në “Gastroenterology”, studiuesit përshkruajnë rrjedhën klinike të infeksionit Sars-CoV-2 dhe faktorët që rrisin rrezikun e komplikacioneve në një grup pacientësh me sëmundje inflamatore intestinale...
transparent

kor302020

Mjekë italianë në ndihmë për situatën Covid-19 në Shqipëri

Italia duket se po i kthen nderin e pak kohëve më parë Shqipërisë, kur dy grupe infermierësh udhëtuan drejt shtetit fqinjë për t’i ndihmuar pikërisht në momentet më të vështira që përjetoi Italia përsa i përket pandemisë Covid-19...
transparent

tet92020

Covid-19. Mjekët e familjes, pa një protokoll zyrtar trajtimi. Prof. Harxhi: Të trajnohen, pasi po përdorin antibiotikë me tepricë

Mjekët e familjes po trajtojnë një numër të lartë pacientësh me Covid-19, por ata nuk kanë asnjë protokoll zyrtar ku të bazohen. Janë trajnuar që në fillim të pandemisë dhe...
transparent

nën132020

Covid-19. Dr. Hans Kluge: 200 mijë teste të shpejta për Shqipërinë brenda 7-8 javësh

“Në këtë situatë të pandemisë së COVID-19, kur virusi po përhapet me shpejtësi, OBSH-ja do të mbështesë Shqipërinë me 200 mijë teste të shpejta brenda 7-8 javësh”, deklaroi kreu i saj për Evropën një ditë më parë në Tiranë...
transparent

nën262020

Vaksinat anti-Covid dhe imuniteti i tufës. Nuk mungojnë dyshimet mes ekspertëve

Prej disa kohësh, qeveritë dhe institucionet kanë ushqyer shpresën se vaksinat kundër coronavirusit të ri mund të çojnë në "imunitet të tufës". Megjithatë, për disa ekspertë, këto pritshmëri janë të pasakta. Së pari, duhet të kuptojmë...
transparent

dhj32020

Mbyllja e shkollës gjatë pandemisë Coronavirus 2019 (COVID-19). A është efektive ndërhyrja në nivelin global?

Në shumicën e vendeve, përpjekjet për të reduktuar qarkullimin e sindromës së rëndë akute respiratore coronavirus 2 (SARS-CoV-2) dhe zhvillimin e...
transparent

jan192021

Covid-19. Kina dhe OBSH-ja janë “fajtore”. Reaguan ngadalë ndaj coronavirusit

Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe qeveria kineze duhej të kishin vepruar më shpejt për frenimin e sëmundjes që sot ka gjunjëzuar botën. Raporti i Panelit të Pavarur për Gatishmërinë dhe Reagimin ndaj Pandemisë, ka dalë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>