lipide

pri32018

Hiperkolesterolemia. Një analizë e re, më e saktë dhe jo më esëll

Një grup studiuesish të Universitetit “Johns Hopkins” në Baltimorë ka zhvilluar një metodë të re për llogaritjen e niveleve të kolesterolit LDL në gjak. Rezultatet e studimit, që sapo janë publikuar në “Circulation”, sugjerojnë se...
transparent

jan282019

Diabeti i tipit 1. Fillimi i vonshëm dhe mosha e madhe shtojnë riskun për sëmundje të tjera

Duke qenë se prevalenca e sëmundjeve autoimune te pacientët me diabet të tipit 1 rritet me kalimin e moshës dhe është më e lartë në gjininë femërore, personat që diagnostikohen me diabet të tipit 1 në moshë adulte...
transparent

sht142020

Acidi bempedoik dhe edoxabani kundër hiperkolesterolemisë dhe fibrilacionit atrial. Të rejat nga Kongresi i Kardiologjisë

Acidi bempedoik vepron mbi procesin e sintezës së kolesterolit, në rrjedhën e targetit hepatik të statinave, duke reduktuar ndjeshëm kolesterolin lipoproteik me...
transparent

dhj12022

Ateroskleroza. Terapia afatgjatë me evocolumab mbron zemrën e pacientëve në rrezik

Reduktimi afatgjatë i niveleve të kolesterolit LDL me evolocumab, jo vetëm që është i sigurt dhe i mirë toleruar, por çon në ulje të mëtejshme të incidencës së ngjarjeve...
transparent

jan312023

Nivelet e larta të kolesterolit HDL shtojnë rrezikun për fraktura te të moshuarit

Sipas një studimi të botuar në “JAMA Cardiology”, nivelet e larta të kolesterolit HDL (HDL-C) shtojnë rrezikun për fraktura te të moshuarit, pavarësisht faktorëve të rrezikut...
transparent

shk212023

Konceptimi artificial nuk e ndryshon shëndetin kardiometabolik të fëmijëve

Sipas një studimi të publikuar në “European Heart Journal”, në të cilin janë shqyrtuar efektet e trajtimeve të fertilitetit te pasardhësit, ndërmjet fëmijëve të konceptuar në mënyrë...
transparent

qer192023

Korrelacioni i mundshëm midis marrjes së omega-3 dhe dislipidemisë. Të dhënat e reja

Marrja e kombinuar e acideve yndyrore omega-3 ul pothuajse në mënyrë lineare trigliceridet dhe kolesterolin jo-HDL, duke ofruar kështu prova që mbështesin teorinë se...
transparent

gus302023

Butirati përmirëson obezitetin pediatrik, nëse i shtohet një diete të shëndetshme

Butirati, një acid yndyror me zinxhir të shkurtër që prodhohet nga flora bakteriale dhe luan rol jetësor në shëndetin e zorrëve, kur i shtohet një diete të shëndetshme...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>