ndërhyrje

kor262018

Kardiokirurgjia. FDA-ja aprovon përdorimin e pajisjeve MitraClip, të përmirësuara

MitraClip-i e kishte marrë aprovimin fillestar në SHBA në fund të vitit 2013 për pacientët simptomatikë me regurgitim mitral degjenetariv, të cilët konsiderohen me rrezik të lartë për kirurgji. Sistemi MitraClip i brezit të ri, u ofron...
transparent

jan72019

Kanceri i cerviksit në fazë fillestare. Laparoskopia mund të shtojë normën e vdekshmërisë

Sipas një rishikimi të publikuar në “New England Journal of Medicine”, pacientet e trajtuara me histerektomi radikale minimalisht invazive, pra, që kryhet përmes procedurave të laparoskopisë dhe atyre kompjuterike, për...
transparent

jan242019

Mbitrajtimi i karcinomave të tiroides. Duhet më pak tiroidektomi totale dhe më shumë lobektomi

Mbitrajtimi i karcinomave të vogla papilare të tiroides është i zakonshëm, sipas një artikulli të publikuar në “New England Journal of Medicine”. Duke u nisur nga konstatimi që vdekshmëria për shkak të kancerit të tiroides ka mbetur...
transparent

kor172019

Pas ndërhyrjes koronare, terapia e dyfishtë antitrombocite mund të shkurtohet

Dy studime të reja, të publikuara në “JAMA”, sugjerojnë që terapia e dyfishtë antitrombocite (DAPT), e administruar pas një ndërhyrjeje koronare perkutane (PCI), mund të jetë efektive madje edhe me një kohëzgjatje të shkurtër. DAPT...
transparent

tet162020

Migrena, pas mbylljes së defektit të septumit atrial

Pacientët që i nënshtrohen mbylljes së defektit të septumit atrial mund ta ndërpresin trajtimin me clopidogrel pas 3 muajsh, pa shkaktuar një shtim të sulmeve të migrenës. Kjo u deklarua në një studim të rastësishëm të botuar në...
transparent

tet292020

Një ndërhyrje miniinvazive në intestin, mund të shërojë diabetin

Një teknikë miniinvazive mund të shërojë diabetin, një veçanti një ndërhyrje me endoskopi që rimodelon duodenin, duke përdorur ngrohtësinë. Në terma të tjerë, një lloj liftingu i murit intestinal që rinon indin, duke krijuar kështu...
transparent

jan132021

Rritet shkalla e vdekshmërisë nëse kirurgu operon ditën e ditëlindjes së tij

Sipas një studimi të botuar në edicionin e krishtlindjeve të “British Medical Journal”, pacientët që i nënshtrohen një operacioni në ditëlindjen e kirurgut, janë subjekte të vdekshmërisë më të lartë se pacientët që operohen...
transparent

sht272021

Prolapsi i organeve pelvike. Krahasimi i teknikave kirurgjikale

Një studim ka analizuar komplikacionet e rrjetave (mesh) vaginale prej propileni, të përdorura për prolapsin e organeve pelvike dhe subjekt i shumë polemikave, së bashku me të dhënat që lidhen me teknikat e tjera kirurgjikale...
transparent

jan122024

Dhimbja kronike e mesit. Udhëzimet e fundit nga OBSH-ja

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka publikuar udhëzimet e para mbi menaxhimin e dhimbjes së mesit (LBP) në mjediset e kujdesit parësor dhe në komunitet, duke renditur...
transparent

shk222024

Përpilohet lista e simptomave kryesore të long Covidit pediatrik

Një ekip ekspertësh, drejtuar nga King’s College në Londër, në bashkëpunim me OBSH dhe Fondacionin Poliklinik Universitar Agostino Gemelli Irccs në Romë, kanë...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>