qeliza nervore

gus172018

Zbulohet mekanizmi përgjegjës i demencës. Është i lidhur me traumën kranike

Trauma kranike shkakton formimin e një forme anormale të proteinës tau që përhapet në tru duke shkaktuar humbjen e kujtesës dhe dëmtimin e neuroneve. Trauma kranike e rëndë është shkaku kryesor i vdekjes dhe...
transparent

dhj42020

Covid-19. Problemet neurologjike lindin nga përgjigjja imune

Nuk është vetë Sars-CoV-2, por reagimi imun ndaj virusit, ai që po shkakton konfuzion dhe simptoma të tjera neurologjike te disa pacientë me Covid-19, sipas një studimi të botuar në “Neurology”. Me përvojën e akumuluar...
transparent

sht202023

Zbulohet një lloj i ri i qelizave cerebrale përgjegjëse për kujtesën, të mësuarit dhe lëvizjen

Një studim i botuar së fundi në “Nature” ka zbuluar ekzistencën e një lloji qelizash cerebrale të panjohura më parë, të quajtura astrocite glutamatergjike, të cilat luajnë...
transparent

jan312024

Ja, si mund t’i dëmtojë virusi respirator sincicial qelizat nervore

Një kërkim ka hedhur dritë mbi një zbulim surprizues në lidhje me Virusin Respirator Sincicial (RSV), infeksion që zakonisht prek fëmijët dhe të moshuarit. Studimi i publi...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>