alkol

pri242019

Një shishe verë shton rrezikun për kancer, po aq sa dhe tymi i cigares

Në kontrast me njohuritë mbi kanceret që i atribuohen pirjes së duhanit, numri i kancereve që i atribuohen alkoolit, është pak i njohur për publikun. Studimi ynë ka dashur të përshkruajë rritjen e përqindjes së rrezikut...
transparent

kor102019

Efekti i konsumit të moderuar të alkolit mbi iktusin. Rezultati i analizës gjenetike

Sipas një studimi të ri të botuar në “Lancet”, konsumi i moderuar i alkoolit nuk do të ishte mbrojtës ndaj iktusit. Tani dihet mirë se rreziku i iktusit rritet në rastet e konsumimit të rëndë të alkoolit, por nuk ishte e qartë...
transparent

gus292019

A e dinë gratë se alkooli është faktor rreziku për kancerin e gjirit? Studimi jep përgjigje...

Sipas një studimi të ri të botuar në “BMJ Open”, shumica e grave që i nënshtrohet skrinimit për kancerin e gjirit, nuk e dinë që alkooli është faktor rreziku për sëmundjen. E ulët është gjithashtu aftësia e tyre për të vlerësuar saktë...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>