Pediatri

qer112014

Prindër të divorcuar? Fëmijë mbipeshë

Divorci i prindërve është i lidhur me mbipeshën e fëmijëve që përfshihen në vendimmarrje? Përgjigja duket afermative, të paktën nga përfundimi i nxjerr nga një studim i publikuar tek British Medical Journal online
transparent

qer132014

Ekspertët sqarojnë gjithcka mbi probiotikët

Në tetorin e shkuar u mbajt një takim midis ekspertëve të vendeve të ndryshme nga International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics për të diskutuar mbi probiotikët dhe për të përditësuar përkufizimet mbi këtë temë.
transparent

tet192015

Vonesat në vaksinim te fëmijët: shtohet risku për konvulsione

Sipas një studimi të publikuar në revistën "Pediatrics", risku për të pasur konvulsione rritet në rastet kur vaksinat shtyhen pas 15 muajve të parë të jetës.
transparent

kor42014

Dr. Barie Karasani: “Shërbim pediatrik 24-orësh për të gjithë fëmijët që i drejtohen qëndrës sonë shëndetësore

Nis shërbimi i urgjencës pediatrike 24-orësh për të gjithë Tiranën. Duke filluar nga data 26 Qershor, stafit të pediatrëve të Qëndrës Spitalore “Nënë Tereza” i është shtuar edhe stafi i poliklinikave të Tiranës.
transparent

kor112014

Transmetimi i vertikal i hepatitit B mund të parandalohet

Në sajë të një programi screening paralindjes, i lidhur me një imunoprofilaksi për fëmijët e lindur nga gra të infektuara me hepatit B, është e mundur të parandalojmë transmetimin vertikal tek foshnja.
transparent

kor142014

Countdown to 2015, The Lancet publikon programet e fokusuara mbi shëndetin e nënave dhe fëmijëve

U publikua më 30 qershor numri i rradhës i The Lancet i cili i dedikohej plotësisht “Countdown to 2015” i cili përmbledh rezultatet e 2014 mbi shëndetin e grave dhe fëmijëve, duke informuar lexuesit mbi gjendje e tanishme dhe vendimet që do të merren...
transparent

gus82014

Hemangioma: një në dhjetë të porsalindur shfaq tumorin beninjë

Një fëmijë në dhjetë, shfaq hemangiomë në muajt e parë të jetës, dhe për 10% të tyre tumori beninjë prezantohet në formë të rëndë.
transparent

gus182014

Encefalopatia neonatale: parandalimi qëndron në zbulimin e shkaktarëve

Nuk ekziston ende asnjë test apo markues i cili të arrijë të identifikojë me saktësi momentin kur një ndodhi akute në apo pas-lindjes të shkaktojë dëmtime të mesme apo të mëdhanë trurin e të porsalindurit.
transparent

gus232014

Infeksionet nozokomiale në fëmijët me dëmtime të rënda

Suprimimi i sistemit imunitar i lidhur me trauma ose dëmtime të rënda rrit rrezikun e infeksioneve nozokomiale tek fëmijët.
transparent

sht62014

Nevojitet më shumë garanci mbi sigurinë dhe efikasitetin e barnave për përdorim pediatrik

Ne jemi në kërkim të strategjive për të zvogëluar gabimet në përshkrimin e recetave dhe administrimin e barnave për fëmijë, por ka ende shumë për të bërë në qoftë se, si na thotë një studim i kryer në Spitalin e Fëmijëve në Montefiore në New York...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>