Shëndetësi

qer102014

Kryeministri Kinez dhe Reforma në Kërkimin Shkencor

Telefonata nga Pekini e kishte shtangur Marcia McNutt e cila nuk po arrinte ta besonte: “A është e mundur që kryeministri i një vendi me 1,3 miliard banorë, i një vendi që mbart dhe sfidon cdo ditë mijëra probleme, do të më takojë pikërisht mua?"
transparent

qer112014

Avantazhet e qelizave staminale në kardiopatët kronik

Sipas një rishikimi të kryer nga Cochrane, infuzioni autolog i qelizave staminale të palcës së kockave, përmirëson fraksionin e ejeksionit të ventrikulit të majtë në pacientët me kardiopati ishemike dhe në ata me insuficience kongjestive kronike. Këtë e shpjegon Sheila Fisher e Systematic Review
transparent

qer122014

Skicofrenia, efikaciteti i antipsikotikëve long-term i ngjashëm si për preparatet e rinj, dhe për të vjetrit.

Në adultët me skicofreni ose me crregullime skicoafektive, trajtimi me antipsikotikë të rinj nuk rezulton më efektivë se përdorimi i antipsikotikëve të hershëm si haloperidoli, kjo sipas një artikulli të publikuar në JAMA së fundmi.
transparent

qer132014

Diabeti tip 2: ja faktorët që e lidhin atë me shtimin në peshë

Kur nis terapia insulinike është e zakonshme të ketë shtim në peshë. Në praktikën klinike të përditshme është e domosdoshme të njihet nëse pacientët që kanë nisur terapitë me insulin, kanë risk për të shtuar peshë.
transparent

qer132014

Ekspertët sqarojnë gjithcka mbi probiotikët

Në tetorin e shkuar u mbajt një takim midis ekspertëve të vendeve të ndryshme nga International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics për të diskutuar mbi probiotikët dhe për të përditësuar përkufizimet mbi këtë temë.
transparent

qer162014

Nënave të ardhshme u duhet më shumë jod

Gratë shtatzëna dhe ato që janë në laktacion duhet të marrin më shumë jod me djetën e tyre ushqimore duke shtuar suplemente specifikë.
transparent

qer182014

Ushtrimet fizike rrisin biodiversitetin e florës bakteriale

Ushtrimet fizike rrisin biodiversitetin e florës bakteriale intestinale, sipas një studimi të publikuar në GUT (revista ndërkombëtare mbi gastro-hepatologjinë). Reduktimi i variabilitetit të kësaj flore...
transparent

qer192014

Ekspertë dhe pacientë së bashku për të përmirësuar shëndetsinë

“Pacientët të cilët kanë përjetuar personalisht sëmundjen dhe që kanë përdorur strukturat shëndetësore kanë shumë për të na mësuar”, afirmon Tessa Richards, redaktore e Patient Partnership e revistës British Medical Journal.
transparent

qer202014

Kombinimi vitamina D-kalçium mbron të moshuarit nga frakturat

Në personat mbi gjashtëdhjetë e pesë vjeç marrja çdo ditë e kalciumit dhe vitaminës D, ofron mbrojtje kundër rriskut për fraktura. Sipas një rishikimi të National Osteoporosis Foundation të publikuar në Cochrane Library...
transparent

qer282014

Londra publikon koston e trajtimit të femijëve autik

Sa është kostoja e ndihmës ekonomike dhe përkujdesjes shoqërore e personave me çrregullime të spektrit të autizmit (ASD)? Për të vënë tabelën e çmimeve ka menduar London School of Economics and Politicas Science...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>