menopauzë

gus272014

Kujdes përdorimin e naproksenit në menopauzë, rrezik iktus

Barnat kundër dhimbjes mund të shkaktojnë rrezik për iktus dhe infarkt në gratë post-menopauze, pikërisht anti-inflamatorët jo-steroidë (AIJS) si naprokseni të cilët veprojnë duke frenuar Ciklooksigjenazat (COX)...
transparent

sht22014

Choosing wisely, pesë gabime që radiologët nuk duhet të bëjnë

Në radiologji ka procedura që janë të panevojshme, të kushtueshme dhe shpesh të rrezikshme: Kolegji Amerikan i Radiologjisë (ACR) duke aderuar në "Choosing wisely" ka identifikuar 5 më të rëndësishmet.
transparent

sht92014

A ekziston edhe në Stomatologji një "Planeti Grua" me probleme të veçanta?

Kësaj pyetje i përgjigjet në mënyrë gjithëpërfshirëse, duke përballuar tema të shumta dossieri i "Dental Cadmos" që fillon kursin e parë FAD për këtë vit.
transparent

shk252015

Simptomat vazomotorike në menopauzë: një studim dokumenton kohëzgjatjen

Në periudhën e tranzicionit midis fertilitetit dhe menopauzës simptomat vazomotorike si temperaturë e lartë dhe djersitje gjatë natës zgjasim afërsisht për 7 vjet për gati gjysmën e rasteve sipas një studimi të publikuar tek JAMA Mjeksi Interne (Jama internal medicine). Simptomat vazomotorike janë s
transparent

pri172015

Menopauza: mjekimet për afshet e të nxehtit dhe djersitjen jonormale

Të gjitha gratë e dinë se me menopauzën është e lartë mundësia që të vuajnë nga ndjesitë e papritura të vapës të shoqëruara me djersitje. Por jo të gjitha e dinë se bëhet fjalë për një simptomë që nuk zgjat pak muaj, por me vite të tëra. Nancy Avis nga "Wake forest school of medicine" në ...
transparent

maj92015

Post-menopausa, efektet e terapisë hormonale varen nga periudha kohore

Sipas një artikulli të publikuar tek JAMA ONCOLOGY ekziston një lidhje midis terapisë hormonale në menopauzë dhe rasteve të kancerit të gjirit. “Përdorimi i kësaj terapie gjatë menopuazës ka pësuar rënie të konsiderueshme mbas përfundimeve mbi rritjen e rrezikut të kancerit të gjirit mbas ...
transparent

qer242015

Obeziteti post-menopauzë: rrezik më i lartë për kancer gjiri invaziv

Një analizë e të dhënave të vëzhgimit të studimeve të “Women's health initiative” e publikuar te “Jama Oncology” sugjeron se, ndryshe nga gratë në peshë normale ne post-menopauzë, gratë obeze ose mbipeshë kanë një rrezik më të lartë për rrezikun e kancerit të gjirit invaziv. “Obeziteti lidhet ...
transparent

mar252016

Fizioterapia efikase për inkontinecën urinare në postmenopauzë

Një program i fizioterapisë për muskujt e dyshemesë pelvike ka sjellë një reduktim me 75% të episodeve të inkontinencës urinare (Iu) mes grave në post-menopauzë që vuajnë edhe nga osteoporoza.
transparent

maj262016

Histerektomia afron menopauzën edhe pa ovarektomi

Te gratë me risk të vogël kanceri ovarian heqja e vezoreve gjatë histerektomisë lidhet me një shtim të riskut për sëmundje kardiake e neurologjike dhe vdekshmëri, aq sa kirurgët kur kanë mundësi priren të mos i kryejnë.
transparent

sht262016

Trigliceride të larta në premenopauzë, mundësi më të mëdha për fraktura

Gratë afër menopauzës me nivele të larta trigliceridesh mund të rrezikohen edhe nga një numër më i madh frakturash kockore, sipas një studimi të publikuar në “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism”. Kërkuesit kanë ndjekur një koortë grash në premenopauzë me asnjë histori frakture kockore
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>