Sars-CoV-2

maj132020

Virusi Sars-CoV-2. Duhet monitoruar transmetimi seksual. Letra në “Jama”

Sars-CoV-2 është gjetur në spermën e një numri të vogël burrash me Covid-19 në Kinë. Këtë e bëjnë të ditur autorët e një letre kërkimore të botuar në “Jama Network Open”, që saktësojnë se disa prej këtyre burrave tashmë ishin...
transparent

maj132020

Obeziteti është një faktor serioz rreziku për Covid-19. Ja, se pse

Një studim francez tregon se ka frekuencë të lartë të mbipeshës midis pacientëve të infektuar me SARS-CoV-2 dhe të shtruar në kujdesin intensiv. “Obeziteti është një faktor rreziku për ashpërsinë e SARS-CoV-2 që kërkon...
transparent

maj202020

Pacientet me Covid-19. Lindja natyrale është e sigurt; e konfirmon studimi italian

Lindja natyrale e fëmijëve është zgjidhja më e mirë për gratë me Covid-19. Këtë e thotë një studim i ri italian i botuar në “British Journal of Obstetric & Gynecology”. Studimi përfshiu 42 paciente me infeksion SARS-CoV-2...
transparent

maj212020

Coronavirusi dhe kurthi i problemeve mendore. Ja, ndërlikimet e mundshme

Individët me infeksion Sars-CoV-2 mund të kenë probleme psikiatrike gjatë shtrimit në spital dhe pas shërimit të tyre, sipas një studimi të botuar në “Lancet Psychiatry”. “Shumica e njerëzve me Covid-19 nuk do të zhvillojnë ndonjë...
transparent

maj252020

Infeksioni nga Covid-19. Rezultati i rrezikut parashikon evolucionin klinik. Ja, si funksionon

Cilat tipare epidemiologjike dhe klinike shoqërohen me një evolucion klinik jashtëzakonisht të pafavorshëm te pacientët e shtruar në spital me sëmundjen Covid-19? A mund të përdoren këto veçori për të parashikuar se kush do të...
transparent

maj262020

Sëmundjet inflamatore intestinale dhe Covid-19. Ja, faktorët që shtojnë rrezikun për komplikacione

Në një studim të botuar në “Gastroenterology”, studiuesit përshkruajnë rrjedhën klinike të infeksionit Sars-CoV-2 dhe faktorët që rrisin rrezikun e komplikacioneve në një grup pacientësh me sëmundje inflamatore intestinale...
transparent

maj282020

Covid-19. Pacientët klinikisht të shëruar, rezultojnë edhe për shumë kohë pozitivë për PCR

Sipas një letre hulumtuese të publikuar në “Jama Network Open”, mund të jetë e nevojshme të vlerësohen individualisht pacientët e shëruar klinikisht nga Covid-19, por që paraqesin një çlirim të vazhdueshëm viral dhe...
transparent

maj292020

Ushqyerja e duhur në kushte shtëpiake, për të rimarrë veten pas Covid-19

Ushqyerja e pacientëve konvaleshentë është një hap themelor për rikuperimin e funksionalitetit fizik. Te pacientët e dalë nga spitali pas Covid-19 është e rëndësishme të përcaktohet një strategji ushqimore e synuar...
transparent

qer12020

Sars-CoV-2 rrezikon për abort, nëse infekton placentën

Një letër hulumtuese në “JAMA” përshkruan një rast të infeksionit të dukshëm të placentës nga SARS CoV-2 që mund të ketë shkaktuar një abort spontan në shtatzëninë e parë të një vajze obeze 28-vjeçare në javën e...
transparent

qer152020

Covid-19. Kush është shëruar, nuk është më infektues, edhe nëse tamponi rezulton pozitiv

Sipas një raporti të botuar në faqen e Qendrave Koreane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (KCDC), nuk ka gjasa që një individ i shëruar nga Covid-19, ose që pas përfundimit të periudhës së izolimit vazhdon të...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>