stresi post traumatik

dhj292020

Covid-19 dhe shtatzënia. Rritet rreziku i çrregullimeve psikiatrike

Sipas një studimi të ri të botuar në “Psychiatry Review”, gratë shtatzëna dhe ato që kanë lindur kohët e fundit, shfaqin nivele më të larta depresioni, ankthi të përgjithësuar dhe çrregullimi të stresit post-traumatik, për shkak...
transparent

shk262021

Covid-19: Thuajse një në 3 pacientë ka çrregullim të stresit post-traumatik pas sëmundjes

Sipas një letre kërkimore të botuar në “Jama Psychiatry”, te pacientët që kanë paraqitur një infeksion akut Covid-19, prevalenca e çrregullimit të stresit post-traumatik (PTSD) është 30.2%, në përputhje me rezultatet...
transparent

mar192021

Covid-19. Ja, si ka ndikuar pandemia në shëndetin mendor të punonjësve të shëndetësisë

Gjatë karantinës së parë për shkak të Covid-19, gati 60% e punonjësve të shëndetësisë dhe të kujdesit social që ishin në vijën e parë vuanin nga një çrregullim i shëndetit mendor, duke shfaqur normë shumë të lartë ankthi...
transparent

jan282022

Çrregullimi i stresit post traumatik: Nëse bie estradioli, shtohen simptomat

Te gratë që kanë përjetuar trauma, simptomat e çrregullimit të stresit post traumatik (PTSD) ndryshojnë gjatë gjithë ciklit riprodhues. Konkretisht, simptoma më të mëdha do të kishte në ditët e para të ciklit riprodhues. Konkretisht...
transparent

pri282023

Kush fle vonë natën i përgjigjet më keq stresit

Njerëzit që flenë vonë natën reagojnë më keq ndaj stresit dhe janë më të prirur ndaj sjelljeve jo të shëndetshme, të tilla si pirja e duhanit ose konsumimi i alkoolit, sipas një studimi...
transparent

sht122023

ADHD-ja dhe lidhja shkak-pasojë me çrregullimet e shëndetit mendor

Sipas një studimi të publikuar në “BMJ Mental Health”, çrregullimi i deficitit të vëmendjes dhe hiperaktivitetit (ADHD) është një faktor rreziku i pavarur që ndikon në...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>