baktere

tet132022

Cistiti dhe higjiena e mirë. Ku është kufiri dhe kur e teprojmë

Ruajtja e higjienës së mirë intime është me rëndësi të madhe për gratë. Kujdesi i duhur për këtë zonë delikate ndihmon në parandalimin e inflamacionit, infeksioneve, aromave të pakëndshme dhe sigurisht, është një mënyrë për të...
transparent

shk132023

Rezistenca ndaj antibiotikëve. OBSH: Duhet të jemi të kujdesshëm, betejë e humbur nëse nuk merren masa

Rezistenca ndaj antibiotikëve është kthyer në një shqetësim serioz jo vetëm për globin dhe OBSH, por edhe për Shqipërinë. Keqpërdorimi i antibiotikëve ka bërë që...
transparent

mar222023

Proteina artificiale që mund të luftojë stafilokokun edhe në rast rezistence

Sipas një studimi të botuar në “Journal of Investigative Dermatology”, endolizina, një proteinë e re e krijuar nga njeriu, ka ka treguar të jetë e dobishme për trajtimin e...
transparent

gus142023

Sëmundjet e lëkurës. Ekspozimi ndaj rrezeve UV shkakton mosbalancim mikrobial

Ekspozimi ndaj rrezeve UV favorizon mosbalancimin e mikrobiotës së lëkurës, pra një ndryshim të baktereve “të mira” që mbulojnë natyrshëm lëkurën tonë. Në këtë...
transparent

gus282023

Lupusi. Riakutizimet shoqërohen paqëndrueshmëri të mikrobiomës intestinale

“Ndërsa ndjeshmëria gjenetike për SLE-në është eksploruar mirë, shkaktarët për riakutizimet e sëmundjes, e cila shpesh ka një model rikthim-remitues, vazhdojnë të jenë të...
transparent

sht142023

Ekzema dhe mikrobioma. Studimi analizon lidhjen te fëmijët e vegjël

“Incidenca e ekzemes po rritet në mënyrë të konsiderueshme dhe studimi ynë tregon se kjo gjendje mund të jetë rezultat i ndryshimeve të padëshiruara në mikrobiomën intestinale...
transparent

sht212023

Roli i baktereve intestinale në zhvillimin e aterosklerozës koronare

Përbërja e mikrobiomës intestinale mund të rrisë rrezikun për aterosklerozë koronare dhe atak kardiak në të ardhmen, sipas rezultateve të një studimi të kryer nga studiuesit e...
transparent

sht292023

Alergjitë në moshën pediatrike, mikrobiota intestinale ndër shkaqet e mundshme

“Ne po shohim gjithnjë e më shumë fëmijë dhe familje që kërkojnë ndihmë në ambjentet spitalore për shkak të alergjive dhe është e rëndësishme të kuptojmë pse ndodh...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>