Insuficienca kardiake

tet172018

MitraClip-i shfaq efikasitetin edhe për trajtimin e insuficiencës mitrale sekondare

Pacientët me insuficiencë kardiake dhe insuficiencë mitrale sekondare (MR) që vazhdojnë të kenë simptoma, pavarësisht terapisë mjekësore të toleruar maksimalisht, kanë shfaqur...
transparent

tet292018

Insuficienca kardiake akute. Paraterapia me diuretikë nuk sjell asnjë ndryshim

Një studim i madh kohorte, rezultatet e të cilit u botuan në “JACC: Heart Failure”, nuk ka gjetur prova për të mbështetur besimin se një kohë më e shkurtër e kaluar ndërmjet hyrjes në spital dhe terapisë diuretike në...
transparent

mar252019

Streptokoku B. Infeksionet janë në rritje, për shkak të disa patologjive

“Shumë patologji kronike, mes të cilave obeziteti, diabeti, insuficienca kardiake dhe sëmundjet e lëkurës, mund të kontribuojnë në këtë rritje”, shpjegon Louise Francois Watkins, autore kryesore e studimit. Kërkuesit kanë...
transparent

pri82019

Infarkti dhe hipotiroidizmi subklinik. Si komprometohen rezultatet kardiovaskulare

Një studim i fundit observues, i publikuar online në “Circulation: Heart Failure”, evidenton një lidhje të rëndësishme ndërmjet disfunksionit të tiroides te pacientët me insuficiencë kardiake dhe rezultateve kardiovaskulare...
transparent

kor12019

Insuficienca kardiake me fraksion nxjerrjeje të reduktuar. Ulja e tepërt e tensionit është e rrezikshme

Sipas një studimi vëzhgues, të publikuar në “Journal of the American College of Cardiology”, pacientët me insuficiencë kardiake me fraksion të reduktuar të nxjerrjes, që shfaqin presion arterial sistolik më të ulët se 130 mmHg, kanë...
transparent

tet212019

Barnat për insuficiencën kardiake. Shpesh, përshkruhen me doza më të ulëta. Ja, cilat janë arsyet!

Sipas nënshkruesve të studimit të publikuar në “Annals of Internal Medicine”, disa barna bazike për trajtimin e insuficiencës kardiake përshkruhen shpesh me doza...
transparent

dhj42019

Rreziku kardiovaskular. Rezultate të reja inkurajuese në kongresin AHA 2019

Me rastin e kongresit të Shoqatës Amerikane të Zemrës (AHA) të mbajtur në Filadelfia, u prezantuan rezultatet e dy analizave të kombinuara të 4 studimeve klinike të fazës 3 mbi acidin bempedoik, të indikuar për njerëzit me...
transparent

sht222020

Dapagliflozina është efikase edhe në sëmundjen renale kronike, pa diabet

Sipas konkluzioneve të studimit DAPA-CKD, të prezantuar gjatë kongresit virtual të Shoqatës Evropiane të Kardiologjisë (ESC) 2020, dapagliflozina ul rrezikun e insuficiencës renale, vdekjes për shkaqe...
transparent

nën92020

Insuficienca kardiake. Trajtimi i ri ndryshon rrjedhën e sëmundjes në fazë të përparuar

Një studim i ri shumëqendror, i sapobotuar në “Circulation” tregon se një trajtim i ri për insuficiencën kardiake mund të ndryshojë përparimin e dëmtimit të miokardit, duke bërë të mundur që zemra të shërohet vetvetiu me kalimin...
transparent

dhj222020

Insuficienca kardiake. Ja, simptomat e hershme që nuk duhen humbur

Ata që shtrohen në spital me diagnozë insuficience kardiake, mund të kenë përjetuar simptoma të hershme të ngjarjes akute, por që nuk janë vënë re menjëherë nga mjekët, të paktën sipas një studimi që ka krahasuar tre...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>