çrregullime

nën272017

Trajtimi për pagjumësinë, i dobishëm edhe për patologji të tjera neurologjike

Zolpidem është i dobishëm, ndonëse me efekte të përkohshme, në trajtimin e një shumëllojshmërie të madhe çrregullimesh neurologjike, që lidhen shpesh me çrregullime të lëvizjes dhe të vetëdijes. Faktin e pohon Martin “Nick” Bomalaski nga Departamenti i mjekësisë fizike dhe rehabilitimit në Universit
transparent

nën272017

Trajtimi për pagjumësinë, i dobishëm edhe për patologji të tjera neurologjike

Zolpidem është i dobishëm, ndonëse me efekte të përkohshme, në trajtimin e një shumëllojshmërie të madhe çrregullimesh neurologjike, që lidhen shpesh me çrregullime të lëvizjes dhe të vetëdijes. Faktin e pohon Martin “Nick” Bomalaski nga Departamenti i mjekësisë fizike dhe rehabilitimit në Universit
transparent

pri102018

Sjellja e familjarëve ndikon tek ecuria e pacientëve me diabet të tipit 2

“Një vetëmenaxhim efikas i sëmundjes është thelbësor për të rriturit që jetojnë me diabetin e tipit 2, për shkak se ndihmon në ruajtjen e mirëqenies duke reduktuar rrezikun e komplikacioneve dytësore, mes të cilave retinopatia...
transparent

gus292018

Diagnostikimi i diabetit të tipit 1, shton rrezikun e çrregullimeve psikiatrike te fëmijët

Në vitet që pasojnë fillimin e diabetit të tipit 1, rritet rreziku i çrregullimeve ushqimore, ankthit dhe çrregullimeve të humorit, por edhe abuzimi me substancat dhe çrregullimet e personalitetit. Këto rezultate, theksojnë nevojën për...
transparent

maj22019

Ndryshimet në substancën e bardhë, qëndrojnë në bazë të sjelljeve agresive të të rinjve

Sipas një kërkimi të zhvilluar nga një ekip i Universitetit të Birmingamit, një ndryshim në qarkun që lidh qendrat emocionale në tru, mund të shkaktojë çrregullime të sjelljes te të rinjtë. Shkaqet e sakta të këtyre çrregullimeve...
transparent

maj142019

Autizmi. Mund të diagnostikohet që në moshën 14-muajshe

Çrregullimet e spektrit të autizmit (ASD) mund të diagnostikohen në mënyrë të besueshme nga profesionistët e përgatitur që te fëmijët 14-muajsh. Duket se ekzaminimi i kujdesshëm dhe trajtimi i hershëm janë të arritshëm...
transparent

kor32019

Varësia nga video lojërat, është zyrtarisht sëmundje!

Nga fillimi i janarit të vitit 2022, do të hyjë në fuqi përditësimi i Klasifikimit Statistik Ndërkombëtar të Sëmundjeve dhe Problemeve Shëndetësore të lidhura me to në OBSH, që do të përmbajë përkufizime dhe kode për...
transparent

tet212019

Çrregullimet hormonale te gratë: ushqyerja, mikrobioma intestinale dhe stili i jetës

Te gratë mund të vendoset një çekuilibër hormonal në favor të estrogjenit. Në këtë aspekt, luajnë një rol të rëndësishëm ushqimi, mënyra e jetesës dhe shëndeti i mirë intestinal. Estrogjenet janë hormone me role të ndryshme: rregullojnë...
transparent

mar32020

Sindromat neurologjike autoimune. Të rejat diagnostike dhe terapeutike për fëmijët e prekur

Rezultatet e një studimi të publikuar në “Lancet Neurology” tregojnë se antitrupi kundër glikoproteinës oligodendrocitare mielinike (anti-Mog) mund të jetë i lidhur me një sërë...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>